velkommen til NEW YORK

Opplev julestemningen i eventyrlige New York! Amerikanerne elsker jul, og Manhattan dekoreres med enorme juletrær, spennende julemarkeder og fantastiske vindus­utstillinger. Spaser ned Broadway, besøk Ellis Island og ta flotte bilder av «The Big Apple». Jule­stemningen når toppen med forestillingen «Christmas Spec­tacular» i Radio City Music Hall, hvor danserne ­sparker jule­sesongen i gang!  Ved ankomst i New York får vi et enkelt måltid, som kan nytes på bussen eller etter at vi har sjekket inn på hotellet. Her er noe av det du får oppleve:

 

  • New York City Sightseeing
  • Ellis og Liberty Island
  • Central Park, 5th Avenue & Show
  • FN-bygningen og Den norske sjømannskirken

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandagfredag, 8–18) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

New York City Sightseeing

Etter en god natts søvn og frokost på vårt hotell er det på tide å bli bedre kjent med denne fantastiske byen! Vi kjører inn til Times Square og tilbringer hele formiddagen med sightseeing. Vår buss kjører oss rundt omkring på Manhattan mens vi kan nyte severdigheter som Empire State Building, strykejernsbygningen, Rockefeller Center, Madison Square Garden med mer! Vi kjører gjennom Finansdistriktet med dets berømte Wall Street og børs, SoHo med sine flotte støpejernsbygninger, Greenwich Village med sin bohemske atmosfære og spennende Chinatown, hvor vi skal spise lunsj.

Etter lunsj setter vi kursen til en av byens store julemarkeder, hvor man kan handle julepynt, gaver av alle slag, lokalt håndarbeid og mye mer! Ikke langt unna ligger også varehuset Macy’s, som hver jul blir forandret til et formidabelt syn på grunn av sine overdådige utstillingsvinduer med julepynt. Denne aftenen spiser vi middag i Empire State Building, kanskje USAs mest kjente byggverk.

 

Denne utflukten er inkludert i prisen og inneholder lunsj og middag

 

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

 

Ellis og Liberty Island

Denne dagen tar vi båt bort fra Manhattan og ut til to relativt små øyer som ligger lenger sør hvor elvene Hudson og East møtes. Den første øya vi skal besøke, Ellis Island, var ankomsthavnen for millioner av immigranter til USA, spesielt på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. Tollbygningene og inspeksjonskontorene er i dag et interessant museum tilegnet til historien om både inn- og utvandring i dette landet. Her får vi se bøkene hvor svært mange nordmenn en gang måtte skrive seg inn før de startet sin nye tilværelse i «mulighetenes land» på denne siden av Atlanteren.

Øy nummer to heter Liberty Island. Her står den ikoniske, grønne og symbolske Frihetsgudinnen, kjent for å gjerne være det første man så da man ankom New York etter en lang og farlig reise. Denne statuen er i dag amerikanernes symbol på frihet og rettferdighet, kanskje til og med symbolet for USA som nasjon på alle mulige måter.

Denne dagen er proppfull av amerikansk historie. Vi drar nemlig tilbake til Manhattan for å spise lunsj og deretter besøke 9/11 Memorial, minnesmerket og museet om terrorangrepene 11. september 2001 som tok nærmere 3000 liv. Vi tar turen helt til topps på Freedom Tower, det nye World Trade Center som er 1776 fot høyt, et symbolsk tall for USA.

 

Denne utflukten er inkludert i prisen og inneholder lunsj og middag

 

Central Park, 5th Avenue & Show

Etter to dager med storbyinntrykk er det på tide å ta turen til byens store grønne lunge: Central Park. Vi starter på et av parkens hjørner hvor Dakota-bygningen ligger. Det var her John Lennon bodde de siste årene av sitt liv, og det var også her han ble skutt. Parken har fått et minnesmerke for denne verdenskjente musikeren, hvor man kan se blomster fra mange land og en nydelig mosaikk med ordet «Imagine». Vi spaserer fra «Strawberry Fields» gjennom flere flotte steder i parken og ender opp ved Plaza-hotell, spesielt kjent fra julefilmen «Hjemme Alene 2» som vi kan se på TV hvert år.

Her ligger shoppinggaten 5th Avenue, hvor kredittkortet fort kan gå varmt! Hvis man allerede er ferdig med julegavene, kan man ta turen til Rockefeller Center for å se det enorme juletreet, besøke en av byens flotteste kirker, eller spasere ned til Times Square for å ta inn stemningen i julerushet.

Etter tid på egen hånd møtes vi igjen for å spise en bedre middag ved berømte Times Square og dra på juleshow i Radio City Music Hall! Dette showet er rett og slett fantastisk og inneholder bl.a. utdrag fra Nøtteknekkeren, isdans, høye spark og koselig julemusikk.

 

Denne utflukten er inkludert i prisen og inneholder middag

 

FN-bygningen og Den norske sjømannskirken

New York er en av verdens tre hovedkontor for de Forente Nasjoner. Her inne får vi en omvisning og får høre om prosedyrene man må følge og alle de viktige avgjørelsene som har funnet sted her.

I samme område ligger også vår lille, kjære sjømannskirke. USA har mange norske sjømannskirker som gjør svært viktig arbeid for både Norge og andre land. Her stekes det ofte vafler, selges Freia Melkesjokolade og Solo, og nordmenn som har hjemlengsel kan ta turen hit for å få en smakebit av Norge. Her feirer de også tradisjonsrik julaften hvert år med risgrøt, pinnekjøtt, ribbe og norske julesanger

Det blir også noe tid til å utforske på egen hånd i løpet av dagen.

Denne utflukten er inkludert i prisen og inneholder lunsj.

 

EN BEHAGELIG OG TRYGG FERIE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen i New York, og lede de inkluderte utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer. Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

 

Ønsker du å vite mer om hotellet vi bruker på turen, kan du lese litt om det her.

 

USA krever ESTA-reiseautorisasjon. Vi kan tilby hjelp med dette til de som ønsker.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 8–18) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

NEw YORK I trygge hender med norsk guide
I trygge hender med norsk guide
I trygge hender med norsk guide
NEw YORK I trygge hender med norsk guide